Koliko god mu Bayern ponudi, bit će malo u odnosu na ono što mu oni nude: Lewa će teško reći 'ne'

PSG želi Poljaka

Koliko god mu Bayern ponudi, bit će malo u odnosu na ono što mu oni nude: Lewa će teško reći 'ne'

Edmir Škorić

Nije nemoguće da Robert Lewandowski na kraju sezone napusti Bayern, a posljednja nagađanja upućuju na to da bi kapiten poljske reprezentacije mogao put Pariza.

Dakle, ako vlasnici PSG-a istraju u namjeri da dovedu Lewandowskog, onda će Poljak zaigrati sa Lionelom Messijem, koji ga je nedavno "za dlaku" pobijedio u izboru za najboljeg igrača svijeta.

Lewa ima ugovor s Bayernom do ljeta 2023. godine, ali odavno se špekuliše da u Minhenu razmišljaju o kupovini novog napadača i da su spremni da nastave život bez svog najboljeg strijelca koji je tokom proteklih sezona u Bundesligi srušio sve moguće rekorde.

Poljski mediji tvrde da je "izvor blizak vlasniku PSG-a" otkrio kako je francuski klub spreman da plati Lewandowskom 35 miliona eura za samo jednu sezonu.

U Parizu bi na taj način nadomjestili gubitak Kyliana Mbappea, koji će gotovo sigurno na ljeto otići u Real Madrid. Vlasnici PSG-a spremni su dakle Lewandowskom dati jednak ugovor kao i Messiju, a Poljak bi dobio ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja na dodatnu godinu.

Uslov za to bio bi ispunjavanje određenih uslova u pogledu broja odigranih utakmica i postignutih golova, što Lewandowskom ne bi trebalo da bude problem.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lewandowski u Bayernu trenutno zarađuje oko 21 milion eura po sezoni, a Bavarci su mu spremni dati novi ugovor sa povećanjem na 25 miliona, što je opet za 10 miliona manje od onoga što mu nudi PSG, koji mu naravno daje i mnoge druge bonuse.

Podsjećamo, Lewandowski je u Bayern stigao 2014. godine i ove sezone je postigao 19 golova na samo 17 bundesligaških utakmica.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ali nije PSG Bayern niti će biti za 100 godina, jbt 10 mil. godišnje!
7 0
denimen9
još Brazzu i Khana u zatvor kada strpaju, Bayern ce kao i Juve malo u drugu ligu.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi