Nezapamćeno: Na današnji trening Bayerna stiglo 12 igrača, upitno odigravanje utakmice u petak

Nezapamćeno: Na današnji trening Bayerna stiglo 12 igrača, upitno odigravanje utakmice u petak

Edmir Škorić

Trener Bayerna Julian Nagelsmann u srijedu je imao samo 12 igrača na raspolaganju za trening, pa je još uvijek nejasno hoće li lider Bundeslige moći odigrati utakmicu u petak protiv Borussije Moenchengladbach.

Njemački prvak ima osam igrača zaraženih novim koronavirusom, od golmana Manuela Neuera do krilnog napadača Leroya Sanea. Uz to, nedostaju Bouna Sarr i Eric Maxim Choupo-Moting koji su na Afričkom kupu nacija.

Prema posebnim propisima o pandemiji koronavirusa koje su odobrili svi njemački klubovi, momčad mora imati najmanje 15 igrača koji ispunjavaju uslove, uključujući i golmana. U slučaju da ne može postaviti ovaj broj igrača, bavarski klub može zatražiti odgodu utakmice u petak.

Na današnjem treningu je Nagelsmann imao 10 igrača uz dva golmana. Leon Goretzka je u toj grupi, ali on je trenirao individualno i upitan je njegov nastup u petak, dok je Josip Stanišić povrijeđen, a trening je propustio i Niklas Sule.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, problema ima i Bayernov rival, Borussia Moenchengladbach, koji je prijavio četiri slučaja koronavirusa u timu.

S obzirom na sve okolnosti, nije isključeno da vodstvo Bundeslige odloži meč koji je bio planiran u petak navečer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Izaci ce njima u susret jer iza njih stoji drzava i bundesliga.Zato su i najbolji.U njemackoj samo,logicno
0 5
Klicko
kako je liga kvalitetna i jaka mogu komotno igrati sa 9 igraca u polju i opet da osvoje ligu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi