Hoće li se Bayern zabrinuti?

Ludi preokret Borussije Dortmund u Frankfurtu: U 90. minuti golčina za pobjedu

Eldar Ganibegović

Eintracht je u 18. kolu njemačke Bundeslige s 2:3 poražen od Borussije Dortmund.

Prvu šansu imali su gosti u drugoj minuti, ali udarac Meuniera brani Trapp.

U 15. minuti šok za goste. Kostić je asistirao, a Borre pogađa za 1:0. Nije se Borussia skoro ni oporavila od prvobitnog šoka, a Borre u 24. minuti postiže novi pogodak, 2:0.

Prvi gol pogledajte klikom OVDJE, a drugi OVDJE.

Šest minuta kasnije domaći su mogli i do trećeg gola, ali N'Dicka pogađa stativu. U sudijskoj nadoknadi Hummels šutira, golman brani, Malen natrčava, ali pogađa stativu pa je ostalo 2:0 za domaće.

Na otvaranju drugog dijela prva šansa za Eintracht. Lindstrom je išao u solo prodor, šutira, ali Kobel je sjajno odbranio.

Borussia do gola dolazi u 71. minuti. Haaland dodaje za Hazarda koji smanjuje na 2:1. Klikom OVDJE pogledajte pogodak Belgijanca.

Tri minute prije kraja utakmice Borussia dolazi i do izjednačenja, a pogodio je glavom Jude Bellingham na asistenciju Meuniera. I kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika, Dahoud u 90. minuti šokira domaće navijače i sjajnim golom donosi sva tri boda svom timu.

Tim iz Dortmunda ostaje drugi s 37 bodova, šest manje od prvoplasiranog Bayerna, dok je Eintracht ostao na 27 poena na 7. mjestu.

U narednom kolu Eintracht gostuje kod Augsburga, dok Borussia dočekuje Freiburg našeg Ermedina Demirovića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Eintracht - Borussia 2:3 (Borre 15', 24'; Hazard 71', Bellingham 87', Dahoud 90')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.