"Rekao mi je da ide s bakom u Senegal jer se smorio, a on je otišao u Dortmund i potpisao ugovor"

Nije iznenađenje što se tako ponaša u Barceloni

"Rekao mi je da ide s bakom u Senegal jer se smorio, a on je otišao u Dortmund i potpisao ugovor"

E. Čaušević

Ousmane Dembele će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Barcelonu.

Dembele s katalonskim klubom ima ugovor do kraja ove sezone, te čelnici Barcelone žele da on produži saradnju, ali čini se da od toga na kraju neće biti ništa.

Njegov agent je na jučerašnjem sastanku tražio godišnju platu od čak 40 miliona eura što su u Barceloni odmah odbili. Jasno je da Barca to ne može ispuniti zbog velike finansijske krize, te su šokirani Dembeleovim ponašanjem.

Navodno, on je ljut što klub od njega traži da pristane na manju platu jer nemaju novca, a s druge strane se sve više piše o tome da žele da uštede novac kako bi doveli Erlinga Haalanda.

Dembeleu se ne sviđa očito što na taj način pokušavaju da skupe novac za druge igrače, te je poručio da će ostati u Barceloni jedino ako klub ispuni uslove koje im on postavi.

Ipak, španski mediji prenose da nije prvi put da se Dembele tako ponaša prema svom klubu. Mnogi su se prisjetili ljeta 2016. godine kada je napustio Rennes i otišao u Borussiju Dortmund, a to u francuskom klubu niko nije ni znao.

On je tada lagao čelnicima Rennesa da ide na odmor u Senegal, a ustvari je otišao u Dortmund i potpisao ugovor s Borussijom koja je otkupila njegov ugovor. Sličnu stvar uradio je i Borussiji godinu dana kasnije kako bi prešao u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Poslao mi je tekstualnu poruku s aerodroma u trenutku kada se ukrcavao na avion. Napisao mi je da ga je fudbal 'smorio' i da odlazi u Senegal sa svojom bakom", rekao je tadašnji sportski direktor Rennesa Mikael Silvestre.

Godinu dana kasnije u Dortmundu je odbio da trenira s ekipom i propustio je skoro cijele pripreme i na daj način je na kraju uspio da isforsira svoj odlazak u Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Propalitet od igraca, ne znam koji ozbiljniji klub bi doveo ovu prevaru
4 1
Lona87
Smeće od čovjeka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi