Kolarov napušta Inter, a na njegovo mjesto dolazi drugi Srbin

Dolazi vrijeme za rastanak

Kolarov napušta Inter, a na njegovo mjesto dolazi drugi Srbin

E. Ganibegović

Aleksandar Kolarov će, sve je izvjesnije, u januaru napustiti Inter.

Iako je ljetos nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije produžio ugovor s prvakom Italije, Simone Inzaghi mu ne pruža prostora za igru, te je Kolarov upisao samo četiri nastupa u tekućoj sezoni.

Prema pisanjima italijanskih novina, Inter je spreman u januaru sporazumno raskinuti ugovor s ovim fudbalerom i na taj način osloboditi se njegove plate i rasteretiti budžet.

Kolarov se prethodnih sedmica povezuje s dolaskom u Crvenu Zvezdu u kojoj je kao junio počeo karijeru. Nakon toga, igrao je za Čukarički, OFK Beograd, Lazio, Manchester City i Romu.

U Inter je prešao u septembru 2020. godine i to je treći klub nakon Cityja i Rome u kojem nastupa zajedno s našim Edinom Džekom.

Frankfurt Chairman Admits Crystal Palace Target Filip Kostic is Likely to  Leave This Summer | 90min

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter će u januaru pokušati da angažuje njegovog sunarodnjaka Filipa Kostića, koji je ove sezone za Eintracht Frankfurt odigrao 21 utakmicu, postigao tri gola i upisao devet asistencija.

Transfer Kostića planiran je za ljeto, pa vidjet ćemo da li će ga njemački Bundesligaš biti spreman pustiti već na zimu. Ugovor s Eintrachtom 29-godišnjak ima do ljeta 2023. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
ovaj inter isto bajern.Lesinari samo cekaju da istekne ugovor i da ponude.Gdje su vam ti kinezi mamu vam oni yebli
0 6
Dugi
Kakav rastnak kad se nije ni sastao! Covjek odigrao dvije i po utakmice i ni jednu nije startovao! Prje Intera je i bio dobar. Godine!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi