Foto - EPA

Goldman Sachs ulaže novac

Ogromno ulaganje u Barcelonu za 'obračun' s bogatašima

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone ima ozbiljne finansijske probleme.

Dugovi katalonskog velikana odavno su premašili milijardu eura, a rukovodstvo na brojne načine pokušava da dug što više smanji.

Za sada im to ide dobro. Igrači prihvataju smanjenje plata, dovode se fudbaleri koji ne koštaju previše novca, a Barca će za budućnost imati i ozbiljnog partnera.

Velika investiciona kompanija Goldman Sachs odlučila je da uloži novac u Barcelonu i postat će partner katalonskog kluba.

Jedan od tri najveća investiciona fonda na svijetu odlučio je ući u Barcelonu s kapitalom i zbog novca kojeg budu investirali omogućit će Barceloni da mnogo lakše diše u budućnosti.

Katalonski list Sport tvrdi da Goldman Sachs nema namjeru da preuzme kontrolu nad klubom ili da eventualno ima prava na ime stadiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njima sam ulazak u Barcelonu donosi zaradu i uloženi novac u klub će im se kroz ulaganja višestruko vratiti.

Novac od Goldman Sachsa omogućava Barceloni da se koliko-toliko oporavi od finansijske krize, a očekuje se da će u budućnosti ponovo moći da se nosi s ostalim evropskom bogatašima u borbi za velika fudbalska imena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.