Dervišagić će nositi dres Radnika

Sarajevo mladog napadača poslalo na novu posudbu

E. Škorić

Mladi napadač Sarajeva Kenan Dervišagić (21) posuđen je federalnom prvoligašu Radniku iz Hadžića.

Ovaj mladi i talentovani napadač, koji je prethodno 2020. godine bio posuđen kakanjskom Rudaru, dobio je nekoliko utakmica u tekućoj sezoni, no zbog velike konkurencije na Koševu su odlučili da ga pošalju na novu posudbu.

Imao je ukupno 10 nastupa tokom sezone, od čega šest u Premijer ligi, dva u mečevima kvalifikacija za Konferencijsku ligu i dva u Kupu BiH.

Kenan Dervišagić FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Na terenu je ipak proveo svega 213 minuta, a jedini gol postigao je u Kupu protiv Ljubića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekadašnjeg omladinskog bh. reprezentativca se u Sarajevu ne odriču, ali je odlučeno da je u ovom momentu najbolje da on bude posuđen ekipi gdje će dobiti pravu priliku za igru.

Dervišagić je krilni, po potrebi i centralni napadač, a na tim pozicijama bordo tim već sada ima nekoliko kvalitetnih igrača, s tim da je izvjesno da bi mogao doći još neko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.