Mirvić: Drago mi je što po prvi put pričamo o budućnosti, a ne o prošlosti

Prvi čovjek Sarajeva

Mirvić: Drago mi je što po prvi put pričamo o budućnosti, a ne o prošlosti

E. Čaušević

FK Sarajevo danas je zvanično predstavio novog trenera Aleksandra Vasovskog.

Press konferencija održana je u prostorijama bordo kluba, a pored Vasovskog prisutnim medijima obratio se i predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Ismir Mirvić.

"Prije nego što kažem nekoliko riječi o šefu stručnog štaba, drago mi je što prvi put pričam ovdje o budućnosti. Nekako smo rješavali sve probleme iz prošlosti. Kllub je bio pred bankrotom i riješili smo dugove, vratili smo neke ljude u klub. Vasovski je bio naša prva opcija od početka, pun je želje i entuzijazma da nam pomogne. Specijalista je za razvijanje mladih igrača i drago mi je što je s nama tu. Želim mu puno sreće", rekao je Mirvić.

Ko odlučuje o transferima u klubu?

"Mi to radimo kolektivno, imamo tim ljudi koji odlučuje o tome. Taj proces je počeo u novembru i nastavlja se", dodao je.

Da li će biti nekih odlazaka iz ekipe u narednom periodu?

"Sve su opcije na stolu, radimo najbolje za klub. Kupujemo i prodajemo svaki dan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub ste preuzeli u teškoj situaciji, da vidite napredak od svog dolaska?

"Plasman u Evropu i osvajanje Kupa. Stvaranje mladih igrača i dizanje kluba na veći nivo. Radimo 'agresivno' i već se vidi pomak".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ovo za sudije je glavno: odgovor : investiramo dosta novca i sjesti ce mo zajedno…
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi