Vasoski: Želim da igramo atraktivno i ofanzivnije, ali da to ima smisla i uspjeha

Press konferencija bordo kluba

Vasoski: Želim da igramo atraktivno i ofanzivnije, ali da to ima smisla i uspjeha

E. Čaušević

Makedonski stručnjak Aleksandar Vasoski danas je zvanično predstavljen kao novi trener FK Sarajevo.

Nakon prvog dijela sezone Goran Sablić je odlučio da napusti klupu bordo kluba, a pred početak priprema za drugi dio sezone Sarajevo je odlučilo da angažuje Vasoskog.

Makedonski trener je danas zvanično predstavljen kao novi trener Sarajeva na press konferenciji bordo kluba, te se po prvi put obratio prisutnim medijima nakon dolaska na klupu kluba s Koševa.

"Čast i zadovoljstvo mi je što su prepoznali mene da budem dio velikog kluba poput Sarajeva. To je zadovoljstvo, ali i velika obaveza, no to mogu da iznesem na svojim plećima. Prvi cilj ove sezone je da klub izađe u Evropu i da se osvoji Kup, a dugoročno da mlade igrače etabliramo u prvom timu i zašto ne i u reprezentaciji BiH. Ovaj projekt guramo zajedno prema naprijed", rekao je Vasoski na početku press konferencije.

Kakav je plan priprema? Sarajevo ima preko 30 igrača na raspolaganju, kako ćete to riješiti?

"Danas je prozivka u 13 sat. Onda 19. idemo na pripreme u Ljubuški gdje ćemo odigrati dvije pripremne utakmice. 30. idemo u Antaliju gdje su dogovorene četiri utakmice. Što se tiče igrača tu ima i igrača iz omladinske škole. Želim da to skeniram i vidim i na pripreme ćemo ići sa 24 igrača plus tri golmana. Ovih dana ćemo vidjeti igrače koje imamo i pokušati vidjeti na koga ćemo računati. U slučaju da korona poremeti odlazak u Antaliju imamo plan B, ali o tome nećemo detaljno".

Kako vam izgleda trenutni igrački kadar i šta mislite o Premijer ligi?

"Gledao sam sve mečeve Sarajeva otkako sam u razgovorima s njima. Imam u glavi kako treba da igra Sarajevo, hoću lično da upoznam igrače i da vidim koliko mogu dati. Treba vidjeti ko može, a ko ne može igrati za Sarajevo, ali treba desetak dana za takve procjene. Premijer liga? Gledao sam par mečeva i što sam mogao vidjeti liga je izjednačena. Zrinjski je napravio tu prednost, ali ostali timovi su tu negdje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jeste li svjesni pritiska koji vas očekuje ovdje?

"Neću da pričam o mom prethodniku loše. Gledao sam te mečeve koje je Sarajevo igralo kući i imali su premalo tih pravih šansi na mečevima. Želim da igramo atraktivno i ofanzivnije, ali da to ima smisla i uspjeha. Pritiska sam svjestan jer sam radio u takvom klubu. To mi nije strano i volim da radim u klubovima koji iz mene izvlače maksimum".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Sretno šefe
16 1
nikica
Ko je bolan "prepoznao" tebe,,,,ha,ha,ha. Ugurali te na prepad od par dana. Lijepo sam se ismejao uz podnevnu kavu.
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije