Ponuda iz Uzbekistana presudila

NK Široki Brijeg ostaje bez standardnog prvotimca

Eldar Ganibegović

Među klubovima koji su započeli pripreme za proljetni dio sezone je i Široki Brijeg.

Jedan od fudbalera koji se nije pojavio na prvom treningu je Jure Obšivač, standardni prvotimac hercegovačkog kluba koji je nastupio na svih 19 utakmica u Premijer ligi BiH u jesenjem dijelu sezone. 

Ovaj 31-godišnji defanzivac je dobio ponudu jednog kluba iz Uzbekistana, a klub s Pecare odlučio je da mu izađe u susret i pusti ga u Aziju pola sezone prije nego što bi mu istekao ugovor.

Podsjetimo, Obšivač je u Široki Brijeg stigao u ljeto 2020. godine kao slobodan igrač nakon što je napustio Domžale. U dva navrata je igrao za kazahstanski Atyrao, tako da mu izleti u Aziju nisu strani.

Još je nastupao za rumunski Sepsi, a u rodnoj hrvatskoj igrao je za Split, Istru, Dugopolje, Kastel, te Hajduk u kojem je i počeo karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Široki Brijeg je nastupio ukupno 43 puta i postigao jedan gol i to u pobjedi protiv Radnika (0:2) u posljednjem kolu prošle sezone.

Širokobriježani se trenutno nalaze na petom mjestu s 27 bodova i ovog proljeća ih očekuje borba za izlazak u Evropu, a odlazak Obšivača otvara prostor za dovođenje novog pouzdanog stopera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.