Dva bh. premijerligaša igraju protiv Hajduka, Željezničar u generalci gostuje na Pecari

Pripreme bh. timova

Dva bh. premijerligaša igraju protiv Hajduka, Željezničar u generalci gostuje na Pecari

E. Škorić

Bosanskohercegovački premijerligaši ubrzo kreću s pripremama, a mnogi već imaju zakazane kontrolne utakmice.

NK Široki Brijeg pripreme počinje 10. januara prozivkom koja će se obaviti u 11 sati u klupskom kampu Musa-Karačić.

Uvodni dio priprema bit će odrađen u klupskom kampu na Blatu, a zatim će uslijediti odlazak na dvanaestodnevne pripreme u tursku Antalyju.

Do odlaska u Tursku momčad Jure Ivankovića odigrat će četiri pripremne utakmice.

Prva je na rasporedu već 16. januara protiv HNK Hajduk Split na Poljudu u 14:30 sati.

Nakon toga slijede utakmice protiv hrvatskog niželigaša ONK Metković (22. januara), premijerligaša FK Velež Mostar (26. januara) i hrvatskog trećeligaša NK Neretvanac Opuzen (29. januara).

Plavo-bijela ekspedicija u Tursku odlazi posljednjeg dana januara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U turskoj pripremnoj bazi Plavo-bijele će testirati ukrajinski prvoligaš FC Mariupol (2. februara), austrijski drugoligaši KSV 1919 (5. februara) i SC Austria Lustenau (8. februara) te slavni i višestruki ukrajinski prvak FC Dynamo Kyiv (10. februara).

Glavnu provjeru pred nastavak sezone Širokobriježani će imati na svojoj Pecari 19. februara, a protivnik će najvjerojatnije biti FK Željezničar. Službena potvrda ove utakmice očekuje se početkom sljedeće sedmice.

Zanimljivo da će osim Širokog Brijega, protiv Hajduka igrati i Velež. Duel Hajduka i Veleža na programu je 22. januara od 14:30 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dvije lagane pobjede Hajduka!
4 3
Zaccheroni
Forza Velez !
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi