Izjava postala hit na Twitteru

Gerrarda na Old Traffordu izviždali kao nikad, a onda je odlučio da uzvrati: "Atmosfera?"

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su na svom terenu pobijedili Aston Villu sa 1:0 u okviru FA Kupa.

Crveni đavoli su uspjeli da se plasiraju u narednu rundu ovog takmičenja, a odlučujući trenutak meča desio se u osmoj minuti kada je McTominay postigao pogodak iz penala za 1:0.

No, ovu utakmicu obilježio je povratak Stevena Gerrarda na Old Trafford, ali u novoj ulozi. Gerrard je na ovom stadionu inače igrao u dresu najvećeg rivala Liverpoola i bilo je očekivano da neće biti baš dobro dočekan.

Dok se pojavio na terenu Gerrarda su navijači Uniteda žestoko izviždali, te su se mogle čuti i uvrede s tribina, ali je trener Aston Ville sve to ignorisao.

Nakon što je utakmica završena bilo je zanimljivo i na press konferenciji. Naravno, jedno od prvih pitanja za Gerrarda bilo je kako komentariše "doček" na Teatru snova, a on je dao odgovor koji je još više naljutio navijače Uniteda.

"Atmosfera na tribinama? Pa, relativno mirna. Bio sam i na bučnijim stadionima od ovoga", prokomentarisao je Gerrard nakon meča.

Njegova izjava postala je ubrzo hit na društvenim mrežama, a posebno su u tome prednjačili navijači Liverpoola koji su iskoristili priliku da provociraju pristalice Manchester Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.