Niko nije imao "doček" na Old Traffordu kao Gerrard večeras , ali legenda je znala kako odgovoriti

Legendu Liverpoola ne vole u Manchesteru

Niko nije imao "doček" na Old Traffordu kao Gerrard večeras , ali legenda je znala kako odgovoriti

E. Škorić

Menadžer Aston Ville Steven Gerrard doživio je večeras salvu zvižduka nakon što se pojavio na Old Traffordu.

Manchester United i Villa igraju meč FA kupa i na poluvremenu Crveni vragovi vode s 1:0 zahvaljujući pogotku Scotta McTominayja.

Prije samog početka meča, kada je Gerrard krenuo prema klupi, doživio je žestoke zvižduke s tribina kultnog stadiona.

To i ne čudi, s obzirom na veliko rivalstvo Uniteda i Liverpoola, a Gerrard je jasno jedna od najvećih ikona tima s Anfielda.

Ovo je prvi put da se Gerrad u ulozi menadžera suočava s Manchester Unitedom, a navijači Crvenih vragova ne zaboravljaju koliko je on dao za Redse i koliko je puta zapravo bio koban za gol Uniteda.

"Učili su me da mrzim Manchester United", napisao je Gerrard u svojoj autobiografiji ne tako davno.

"Kao i svaki navijač, u sebi sam imao to ugrađeno, nikada se nismo voljeli, ni kao klubovi ni kao gradovi. Liverpool je dugo bio dominantan, da bi pod vodstvom Sir Alexa Fergusona United potom preuzeo dominaciju u Engleskoj. Dres Uniteda je jedini koji neću nikada dozvoliti u svojoj kući. Mijenjao sam sa svima dresove i nosio ih kući, ali nikada ne sa nekim igračem Manchester Uniteda", priznao je Gerrard tada.

Upravo zbog svega toga, večeras je imao ovakav "doček"...

Ipak, nekadašnji reprezentativac Engleske se vrlo mirno šetkao, kao da ni ne čuje ono što dopire sa svih tribina Old Trafforda...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmellemA
Nemoj predugo da vas čekam.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi