Aston Villa na koljenima: Manchester United slavi McTominayja i VAR

Crveni đavoli prošli dalje

Aston Villa na koljenima: Manchester United slavi McTominayja i VAR

Eldar Ganibegović

Manchester United izborio je plasman u šesnaestinu finala FA Cupa.

Crveni đavoli su na Old Traffordu s minimalnih 1:0 savladali Aston Villu i tako prošli dalje.

Ralf Rangnick je obaveza u ovoj utakmici poštedio Cristiana Ronalda i Jadona Sancha, no njihov izostanak nije se previše osjetio.

Do vodstva je domaći tim stigao već u osmoj minuti. Fred centrira, a McTominay postiže, kasnije će se ispostaviti, i pobjedonosni gol. Pogodak Škota pogledajte klikom OVDJE.

Aston Villa je mogla do izjednačenja u 30. minuti, lai udarac Watkinsa završio je na prečki. Samo dvije minute kasnije vile su ponovo pronosale domaći tim, Ramsey šutira tik pored gola.

Do gola tim Stevena Gerrarda stiže u 51. minuti. Danny Ings je bio strijelac, ali je nakon pregledavanja VAR snimke ustanovljen ofsajd, pa je gol poništen. Tu situaciju pogledajte OVDJE.

Oglasi

Watkins je nakon prečke u prvom poluvremenu ipak uspio pogoditi mrežu De Gee, ali i taj gol je poništen zbog ofsajda.

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedno uzbuđenje i to pred golom gostiju. Mason Greenwood je šutirao snažno u lijevu stranu gola gostiju, ali Martinez sjajno brani.

Isti timovi će se ponovo sastati za pet dana na Villa Parku i to u okviru 22. kola engleske Premier lige.

FA Cup, 1/32 finala:

Manchester United - Aston Villa 1:0 (McTominay 8')

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Komedija ... da sam navijac uniteda stvarno bi me bilo sramota ovakve igre ..
5 4
user1625662227
Opet sudije debelo navlače Unitedu. Gori United nisam upamtio, da je bila neka ozbiljnija ekipa od Ville, petarda bi pukla glat.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi