Kamerun razbio Etiopiju

Napokon golijada na Afričkom kupu nacija!

Eldar Ganibegović

Čak 11 od 13 do sada odigranih utakmica na Afričkom kupu nacija odigrano je s jednim ili nijednim postignutim golom.

Dvije na kojima je viđeno više odigrao je Kamerun. Nakon pobjede nad Burkinom Faso (2:1) u prvom kolu, domaćin turnira večeras je s 4:1 savladao selekciju Etiopije.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli već u 4. minuti pogotkom Hotesse, no već u osmoj minuti Kamerun preko Toko Ekambija stiže do izjednačenja.

Otvaranje drugog poluvremena kao iz snova za Kamerun i sve neutralne ljubitelje fudbala - odmah su viđena još dva pogotka. Oba u mreži Etiopije i oba je postigao Aboubakar, prvi u 53. minuti, a drugi dvije minute kasnije.

Tačku na i svojim drugim golom na utakmici postavio je Toko Ekambi desetak minuta kasnije. Kamerun je mogao i do petog gola, no tri minute prije kraja meča vleiku šansu propušta Martin Hongla.

Kamerun je ovom pobjedom osigurao plasman dalje. Trenutno imaju šest bodova, Etiopija je na nula, dok će od 20 sati svoju utakmicu odigrati Zelenortska Ostrva i Burkina Faso. 

Zelenortstva Ostrva bi pobjedom stigla do šestog boda i osigurala plasman dalje, pa bismo u 3. kolu grupne faze gledali duel za prvo mjesto između domaćina i te selekcije.

Afrički kup nacija, grupa A, 2. kolo:

Kamerun - Etiopija 4:1 (Toko Ekambi 8', 67', Aboubakar 53', 55'; Hotessa 4')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.