Dječak zvijer mijenja reprezentaciju: Legenda preuzela Savez i odmah krenula u akciju
Foto - EPA

Moukoko dobio ponudu

Dječak zvijer mijenja reprezentaciju: Legenda preuzela Savez i odmah krenula u akciju

Midhat Šljivak

Talentovani napadač Youssoufa Moukoko (17) mogao bi promijeniti reprezentaciju.

Ovaj 17-godišnjak koji je u Bundesligi porušio sve moguće rekorde u dresu Borussije iz Dortmunda, dobio je ponudu reprezentacije Kameruna za nastup u dresu ove selekcije.

Moukoko je rođen u Kamerunu, ali je kao dijete s roditeljima izbjegao u Njemačku, gdje je napravio prve fudbalske korake.

Porušio je sve moguće rekorde u omladinskim kategorijama Borussije, zatim i u seniorskim, a već je nastupio i za U21 selekciju Njemačke.

Ipak, Kamerunci su uvjereni da bi talentovani napadač u budućnosti mogao zaigrati za zemlju u kojoj je rođen.

Oglasi

Krenuli su u akciju njegovog dovođenja u nacionalni tim, a delegaciju koja će ovog 17-godišnjaka pokušati nagovoriti da u budućnosti nastupa za Kamerun predvodi legendarni Samuel Eto'o.

Čuveni fudbaler nedavno je izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Kameruna i već je počeo s radom i odmah će pokušati da napravi pravi posao.

Moukoko se nalazi u Kamerunu, gdje je u posjeti rodbini i to je prava prilika da se s mladim napadačem razgovara o promjeni sportskog državljanstva.

Kamerunci će pokušati da ga angažuju već za Kup afričkih nacija u januaru, no teško je očekivati da će u tome uspjeti.

Yousouffa Moukoko je za prvi tim Borussije nastupio 23 puta i postigao je tri gola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi