Afrički kup nacija pomjeren za 2022. godinu

Afrički kup nacija pomjeren za 2022. godinu

E. Škorić

Nakon Evropskog prvenstva i Copa Americe, odlučeno je da se otkaže i Afrički kup nacija.

Umjesto 2021. godine, ovaj turnir igrat će se godinu dana kasnije, odnosno 2022. godine i to će uveliko pomoći mnogim trenerima koji su često bili zabrinuti jer im igrači usred sezone odlaze u Afriku da se bore sa svojim reprezentacijama.

AKN se trebao igrati u januaru i februaru 2021. godine, a igrat će se u istom periodu 2022. godine.

Iako je Kamerun kao domaćin dao uvjerenja da se turnir može organizovati unatoč pandemiji koronavirusa, Afrička konfederacija je odlučila da odgodi prvenstvo.

Posljednji prvak Afrike bio je Alžir. Inače, Jurgen Klopp je jedan od najglasnijih trenera koji su protiv održavanja ovog turnira početkom kalendarske godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi