FOTO: EPA

Igrat će u Ligi petice

Transfer koji je mnoge iznenadio: Luis Nani se vraća u Evropu

Haris Zilić

Iskusni Portugalac Luis Nani ponovo bi mogao igrati u Evropi.

Prema pisanjima portugalske "A Bole", Nani bi mogao polusezonu igrati za Veneziju u Seriji A.

Navodno je Portugalac već razgovarao sa čelnicima Venezije oko uslova. Nani bi igrao polusezonu, a nakon toga bi potpisao jednnogodišnji ugovor u slučaju da klub izbori opstanak u Seriji A.

Posljednji klub za Nanija bio je Orlando u MLS-u kojeg je napustio početkom 2022. godine, a prije Orlanda imao je povratničku epizodu u Sportingu iz Lisabona.

Najveći pečat u karijeri ostavio je kao član Manchester Uniteda, a igrao je još za Fenerbahce, Valenciju i Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Portugala odigrao je 112 utakmica i postigao 23 pogotka.

Iako ima 35 godina, Nani sigurno može još ponuditi evropskom fudbalu, a sigurno bi bio pojačanje za Veneziju u borbi za opstanak, ako ništa zbog velikog iskustva koje posjeduje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.