Foto - EPA

Ronald Araujo ima sasvim skroman ugovor

Igra za Barcelonu, a zarađuje kao u nekom prosječnom klubu

Midhat Šljivak

Urugvajski fudbaler Ronald Araujo (22) igra veoma dobru sezonu u Barceloni.

Ovaj 22-godišnji defanzivac iz kola u kolo pokazuje da je zaista fenomenalan fudbaler i da je Barca napravila pravi potez njegovim dovođenjem.

Interesantno je svakako da Araujo u katalonskom klubu ne zarađuje previše novca i da na godišnjem nivou uzima cifru kakvu bi mogao u nekom osrednjem klubu.

Njemu ugovor s Barcelonom donosi 900.000 eura na godišnjem nivou i ima jednu od najnižih plata u klubu.

Španski mediji su prije nekoliko dana objavili kako bi Real Madrid rado ukrao 22-godišnjeg defanzivca, ali je ubrzo stigao odgovor njegovog agenta na tu temu.

"Ronald je fudbaler Barcelone i ima još godinu i po važećeg ugovora. Međutim, on je vrlo sretan u Barceloni i želi nastaviti svoju karijeru", rekao je agent Flavio Perchman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona će navodno u narednom periodu sjesti za stol s mladim fudbalerom i sigurno je da će morati da podebljaju platu kako bi vezali mladog fudbalera novim ugovorom.

On se nada da će klub prepoznati njegovu posvećenost i da će ga nagraditi bogatijim ugovorom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.