Navijači Barcelone ne moraju se brinuti za svog dragulja

Araujo ne planira ići

Navijači Barcelone ne moraju se brinuti za svog dragulja

Eldar Ganibegović

Ronald Araujo je jedan od najvažnijih kotačića u ekipi Barcelone.

Ovaj 22-godišnji urugvajski defanzivac kada je zdrav, neizostavan je član prve postave Barcelone, a prije nekoliko noći u polufinalu španskog Superkupa igrao je s tek operisanom rukom, te je pokazao koliko voli klub.

U Barceloni je Araujo od 2018. godine kada je stigao iz urugvajskog Boston Rivera, a navijači ne moraju brinuti oko njegovog ostanka na Nou Campu.

Naime, sjajnom fudbaleru ugovor s Blaugranom ističe na ljeto 2023. godine, no Flavio Perchman, agent Arauja, izjavio je nešto što je oduševilo navijače Barcelone.

"Ronald je fudbaler Barcelone i ima još godinu i po važećeg ugovora. Međutim, on je vrlo sretan u Barceloni i želi nastaviti svoju karijeru", rekao je Perchman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Araujo je ove sezone za Barcelonu odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je i dva gola.

Za urugvajsku reprezentaciju nastupio je na pet utakmica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi