Zrinjski poslao mladog napadača u komšiluk

Anes Mašić na posudbi u Posušju

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski poslao je 21-godišnjeg napadača Anesa Mašića na posudbu u Posušje.

Mladi fudbaler nije bio prvi izbor kod Sergeja Jakirovića u prvom dijelu sezone u Premijer ligi BiH, a stručni štab Plemića odlučio je da na njega ne računa u drugom dijelu sezone.

Zbog toga su Mašića odlučili poslati na posudbu u Posušje te će ovaj fudbaler imati priliku da se dokaže u timu s Mokrog Doca nastavku sezone.

Mašić je za Zrinjski u Premijer ligi BiH odigrao 11 utakmica i nije se upisao u strijelce, iako se znao naći u velikim šansama. Zato je u Kupu iskoristio šanse i u dva nastupa je zabio dva pogotka.

Anes Mašić HŠK Zrinjski HŠK Posušje Pozicija: FW

Statistika

11 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
10 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
1 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mašić je ranije nastupao za GOŠK, a karijeru je započeo u Iskri iz Bugojna.

Posušju će pokušati pomoći da izbori opstanak u društvu najboljih timova. Ovaj tim je trenutno na 10. mjesu sa 16 bodova, koliko ima i pretposljednji Leotar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.