Bivši fudbaler Dinama i Slaven Belupa karijeru nastavlja u Premijer ligi BiH

Njegov bivši klub potvrdio saopštenjem

Bivši fudbaler Dinama i Slaven Belupa karijeru nastavlja u Premijer ligi BiH

H. Zilić

HŠK Posušje u proljetni dio sezone ulazi jači za Frana Maglicu.

Riječ je o 24-godišnjem defanzivcu koji je posljednji anagažman imao u Drugoj HNL u ekipi Dubrava Tim Kabel, a upravo je hrvatski drugoligaš objavio da Maglica karijeru nastavlja u Posušju.

"Naš klub su između dvije polusezone napustili desni branič Frane Maglica i trener Goran Granić koji je uz vođenje juniorske momčadi asistirao treneru Alenu Šušniću u seniorskoj momčadi. Frane i Goran karijeru nastavlju u NK Posušje, članu Premijer lige BiH. Hvala vam na neizmjernom doprinosu koji ste dali uspjesima našeg kluba i želimo vam puno uspjeha u novim izazovima", stoji u saopštenju NK Dubrava Tim Kabel.

[HVALA I SRETNO]🤝 Naš klub su između dvije polusezone napustili desni branič Frane Maglica i trener Goran Granić koji...

Posted by NK "Dubrava Tim Kabel" on Friday, January 14, 2022

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Frane Maglica je karijeru počeo u RNK Split gdje je prošao sve omladinske kategorije, igrao i za prvi tim, a jedno vrijeme je bio član zagrebačkog Dinama gdje se nije proslavio, većinom je igrao za drugi tim Dinama, a bio je i član Slaven Belupa.

Interesanto, Maglica je skupio i sedam nastupa za omladinske selekcije Hratske, pet nastupa ima za U19 reprezentacija Hrvatske, a dva duela za U18 selekciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije