Norvežanin ide iz Dortmunda

Ima tri opcije: Poznato kada će Haaland saopštiti veliku odluku

Eldar Ganibegović

Erling Haaland napustit će Borussiju Dortmund, samo je pitanje kada - u januaru ili na ljeto.

Mnogi klubovi povezivali su se s s njim, a Deportes Cuatro sada piše da će norveški napadač svoju odluku čelnicima Borussije Dortmund saopštiti do petka.

Isti medij piše da će Haaland birati između tri kluba, a to su Real Madrid, Barcelona i Manchester City.

Haaland je ove sezone za Milionere odigrao 18 utakmica i postigao čak 21 gol uz šest asistencija u svim takmičenjima. Ukupno je Norvežanin za trenutno drugoplasirani tim Bundeslige odigrao 77 utakmica i postigao 78 golova uz 21 asistenciju.

Podsjetimo da je karijeru počeo u norveškom Bryneu iz kojeg odlazi u Molde. U januaru 2019. godine pojačao je Red Bull Salzburg, gdje je "eksplodirao" i za godinu dana prešao u redove Borussije.

Za reprezentaciju Norveške je na 15 nastupa ovaj 21-godišnjak postigao 12 golova.

Real Madrid ima plan B ukoliko ne dođe Erling Haaland

Real Madrid trebao bi prvobitno da se pojača Kylianom Mbappeom kojem na ljeto ističe ugovor s PSG-om i na Santiago Bernabeu bi stigao kao slobodan igrač, ali Florentino Perez ne bi imao ništa protiv ni kada bi u svojim redovima vidio i dragulja Borussije Dortmund.

Ipak, ukoliko se desi da Haalanda ne uspije dovesti, Real Madrid bacit će se u akciju dovođenja Fiorentininog Dušana Vlahovića, prenosi "El Nacional".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vlahović bi se tako pridružio svom kolegi iz reprezentacije Luki Joviću koji također nastupa za Real Madrid, a bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi igrao u paru ili rotaciji s Karimom Benzemom.

Reprezentativac Srbije ove sezone igra kao preporođen i do sada je na 23 nastupa u svim takmičenjima postigao 19 golova i dodao tri asistencije za Violu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.