Tešija napustio Plemiće

Došao u Zrinjski pred početak sezone, a danas potpisao raskid ugovora · Zvanično

Endin Čaušević

Marko Tešija je prije ove sezone stigao u Zrinjski iz grškog Xantija, ali se u Mostaru nije dugo zadržao.

Ovaj 30-godišnji veznjak je nakon svega šest mjeseci odlučio da napusti Plemiće, a Zrinjski je potvrdio da više nije član ovog kluba.

Mostarski klub je na zvaničnoj stranici objavio da su s Tešijom postigli sporazumni raskid saradnje, te da će on karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Tešija je imao ugovor do ljeta 2023. godine, ali u prvom dijelu nije imao minutažu koju je očekivao i donio je odluku da je najbolje da napusti Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je za mostarski klub odigrao ukupno devet utakmica u svim takmičenjima, a u Premijer ligi je nastupio sedam puta, te je skupio 147 minuta bez nekog značajnog učinka.

Marko Tešija HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

7 nastupa
0 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.