Nakon prozivke fudbaleri Zrinjskog odradili i trening, tri igrača bila opravdano odsutna
FOTO: A. Čaušević

Plemići počeli pripreme

Nakon prozivke fudbaleri Zrinjskog odradili i trening, tri igrača bila opravdano odsutna

H. Zilić

Fudbaleri Zrinjskog počeli su sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Plemići su na pauzu otišli kao lideri i imaju veliku šansu da osvoje novu titlu prvaka Bosne i Hercegovine, obzirom da su i najviše pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Na današnjoj prozivci trener mostarskog kluba Sergej Jakirović imao je 22 igrača, dok su tri bila opravdano odsutna.

Na prozivci su se pojavili: Čondrić, Soldo, Kukić, Ćorluka, Memija, Jakovljević, Barišić, Magdić, Marić, Bekić, Savić Igor, Bašić, Kamenar, Tičinović, Malekinušić, Juranović, Jukić, Šakota, Bilbija, Hadžić, Sabljić, Šipovac, a opravdano su odsutni bili Savić Vojin, Zlomislić i Prskalo.

Nakon prozivke i press konferencije održan je i prvi trening na kojem je fokus bio na fizičkoj spremi igrača, a Jakirović je predstavio i plan priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sutra imamo ljekarske preglede nakon čega idemo u Međugorju gdje ćemo se zadržati do subote i odigrati s Neretvancem pripremnu utakmicu. U nedjelju imamo slobodno, ponedjeljak opet ovdje trening i ponovo put za Međugorje. Tako ćemo raditi u četiri navrata kao i prošle sezone. Igramo potom s Jadranom iz Ploča (26. januar) , pa Croatia Zmijavci (29. januar) tako da ćemo postepeno dizati težinu protivnika i minutažu igračima. Imamo gostovanje na turniru u Gabeli, a nakon toga igramo s Krupom i Igmanom. Imamo termin i 16. februara i to namjerno čuvam ako bi se pojavio neka jača ekipa. Generalku imamo u Trebinju protiv Leotara. Jedina želja mi je da budemo zdravi, da napravimo što smo planirali i dobro se spremimo i nastavimo tamo gdje smo stali", rekao je Jakirović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Pita prijatelj ptijatelja? kako si a on odgovara dobar ko ZRINJSKI.
5 0
bk123
samo jako u istom ritmu...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi