Plemići se pojačavaju

Veliki talent Dinama novi igrač Zrinjskog, Bojo stiže sutra?

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski će ući još jači u nastavak sezone.

Lider Premijer lige BiH želi u drugom dijelu sezone nastaviti dominaciju iz prvog dijela, te osvojiti novu titulu, a dodatnu pomoć imat će u vidu novih kvalitetnih igrača.

Petar Bojo je jutros i zvanično postao slobodan igrač nakon što je raskinuo sa Željezničarom, a sada će potpisati sa Zrinjski. On bi se svom novom timu trebao pridružiti sutra u Međugorju i ubrzo će i zvanično postati član Plemića.

Petar Bojo je u proteklim mjesecima bio jedan od najboljih u timu Željezničara i u 16 odigranih utakmica ima učinak od tri gola i jedne asistencije.

Ovaj nogometaš je ranije nastupao za Mladost Doboj Kakanj, Vitez, češku Jihlavu te Široki Brijeg.

U Zrinjski je, saznajemo, stigao i Niko Janković, koji se smatra velikim talentom zagrebačkog Dinama. Ofanzivni vezni koji može da igra i na poziciji desnog krila, ali i centralnog veznog, ima samo 20 godina i bio je već član Gorice, te je igrao i za drugi tim i juniore zagrebačkog Dinama. Po svemu sudeći, on će u drugom dijelu sezone nositi dres Mostaraca.

Plemići su inače jučer zvanično krenuli s pripremama. Na prozivci su se pojavili: Čondrić, Soldo, Kukić, Ćorluka, Memija, Jakovljević, Barišić, Magdić, Marić, Bekić, Savić Igor, Bašić, Kamenar, Tičinović, Malekinušić, Juranović, Jukić, Šakota, Bilbija, Hadžić, Sabljić, Šipovac, a opravdano su odsutni bili Savić Vojin, Zlomislić i Prskalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon prozivke i press konferencije održan je i prvi trening na kojem je fokus bio na fizičkoj spremi igrača, a Jakirović je predstavio i plan priprema.

"Sutra imamo ljekarske preglede nakon čega idemo u Međugorju gdje ćemo se zadržati do subote i odigrati s Neretvancem pripremnu utakmicu. U nedjelju imamo slobodno, ponedjeljak opet ovdje trening i ponovo put za Međugorje. Tako ćemo raditi u četiri navrata kao i prošle sezone. Igramo potom s Jadranom iz Ploča (26. januar) , pa Croatia Zmijavci (29. januar) tako da ćemo postepeno dizati težinu protivnika i minutažu igračima. Imamo gostovanje na turniru u Gabeli, a nakon toga igramo s Krupom i Igmanom. Imamo termin i 16. februara i to namjerno čuvam ako bi se pojavio neka jača ekipa. Generalku imamo u Trebinju protiv Leotara. Jedina želja mi je da budemo zdravi, da napravimo što smo planirali i dobro se spremimo i nastavimo tamo gdje smo stali", rekao je Jakirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.