Sve ćemo znati sutra

Edin Džeko bi ove sezone mogao ponovo u goste "svojoj" Romi

Eldar Ganibegović

Edin Džeko mogao bi ove sezone ponovo na Olimpico protiv "svoje" Rome.

Četvrtog decembra prošle godine Inter je u okviru 16. kola Serije A gostovao kod Rome i slavio s 0:3, a Edin Džeko je postigao drugi gol za prvaka Italije.

Dijamant bi sada ponovo mogao u Rim protiv Rome i to u četvrtfinalu italijanskog Kupa.

Inter večeras na Giuseppe Meazzi u Milanu dočekuje Empoli u duelu osmine finala, dok Roma sutra igra protiv Leccea i ukoliko oba tima prođu dalje, sastat će se u narednoj fazi takmičenja.

Ranije su prolaz u četvrtfinale izborili Juventus, Fiorentina, Atalanta, Milan i Lazio, a danas je na rasporedu i duel između Sassuola i Cagliarija, a pobjednik tog duela igrat će protiv Juventusa.

Džeko je u dresu Intera ove sezone na 27 utakmica postigao 11 pogodaka i upisao šest asistencija, a zanimljivo da mu je gol protiv Rome za sada i posljednji.

Utakmica Inter - Empoli na rasporedu je večeras od 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.