Atalanta kažnjena zbog vrijeđanja Edina Džeke

Novačna kazna

Atalanta kažnjena zbog vrijeđanja Edina Džeke

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko doživio je uvrede tokom gostovanja u Bergamu kod Atalante.

Navijači Atalante su vrijeđali Edina tokom utakmice koja je završena bez pobjednika (0:0) u 22. kolu italijanske Serije A.

"Ti si jedan cigan", navodne su riječi koje su navijači Atalante uputili Džeki, zbog čega je tim iz Bergama kažnjen.

Edin je jasno čuo poruke s tribina, ali je ignorisao, te se fokusirao na teren.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Italije kaznila je Atalantu sa 10.000 eura, a novčano je kažnjen i Milan Radeta Krunića sa 3.000 eura jer su navijači ovog tima ubacili bocu u teren tokom duela sa Spezijom.

Inter ostaje lider sa 50 bodova, a drugoplasirani Milan ima dva boda manje, ali i utakmicu više od gradskog rivala. Rossonerima slijedi derbi s Juventusom, a onda žestok okršaj s Interom.

Top Komentari

Realist
**** te na sta je doso nogomet da ne smijes protivnickom igracu nista rec
0 5
emanuelmacron
nebi trebalo da bude uvreda,ovoje uvreda za cigane,sta ima u tom narodu lose pa je uvreda da nekom kazes da su ko oni,pitam se kako se ti ljudi osjecaju kada ovo cuju.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi