Benzema otvorio dušu

"Odigram loše, dam gol i proglase me za igrača utakmice"

Eldar Ganibegović

Nakon odlaska Cristiana Ronalda Karim Benzema isprofilisao se u glavnog igrača Real Madrida.

Francuz je ove sezone na 27 utakmica postigao 24 gola i upisao devet asistencija, a prije nekoliko dana u Saudijskoj Arabiji s Kraljevima je proslavio trofej španskog Superkupa.

U izjavi za španske medije govorio je o današnjem tumačenju fudbala i istakao da mu se ne sviđa kako se to radi.

"Više se ne gleda koliki doprinos fudbaler da na terenu. Zanima nas samo je li dao gol ili nije. U skladu s tim ga naredni dan smatramo najboljim igračem utakmice", rekao je Benzema i dodao:

"Dešavalo mi se da odigram loš meč, a onda postignem pogodak i proglase me igračem utakmice. Ne dopada mi se takvo tumačenje fudbala."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid danas igra utakmicu osmine finala Kupa Kralja protiv Elchea, a Karim Benzema će preskočiti ovaj meč, jer ga Carlo Ancelotti planira odmoriti.

Inače, Benzema je trenutno prvi strijelac Primere sa 17 pgoodaka, a drugi je igrač s najviše asistencija - sedam. Više od njega ima samo Trejo koji je u ekipi Rayo Vallecana asistirao devet puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.