Imao je istog agenta kao i Dembele, ali je uspio saznati o kakvom čovjeku se radi i spasiti se

Camavinga mu dao otkaz

Imao je istog agenta kao i Dembele, ali je uspio saznati o kakvom čovjeku se radi i spasiti se

E. Čaušević

Ousmane Dembele je već nekoliko sedmica u centru pažnje fudbalske javnosti jer odbija mogućnost produženja ugovora s Barcelonom.

Dembele je na ljeto 2017. godine stigao u katalonski klub za čak 140 miliona eura, ali je većinu utakmica propustio zbog konstantnih problema s povredama. No, i pored toga Barcelona želi da s francuskim reprezentativcem produži ugovor.

Katalonci su već u nekoliko navrata počinjali pregovore s Dembeleom oko novog ugovora i krajem prošle godine činilo se da će on sigurno ostati u Barceloni i nakon završekta ove sezone.

Međutim, stvari su se odjednom promijenile jer je Dembele odbio Barceloninu ponudu u nekoliko navrata. Mnogi smatraju daje najveći krivac za to njegov agent Moussa Sissoko koji je pred Barcelonu stavio nerealne uslove.

Jasno je da je Barca u velikoj finansijskoj krizi i da Dembeleu ne mogu ponuditi mnogo novca, ali su bili šokirani kada im je njegov agent poručio da će novi ugovor potpisati samo u slučaju godišnje plate od čak 40 miliona eura.

Sissoko je prije nekoliko dana poručio da je istina da traže mnogo novca, ali da jednostavno smatra da njegov agent to zaslužuje. Dembele je tako sve bliži odlasku iz Barcelone koju će na kraju sezone napustiti kao slobodan igrač.

Oglasi

Ponuda za njega će sigurno biti, a Sissoko najviše radi na tome da dobije ogroman bonus za potpis njegovog klijenta, te se špekuliše da traži čak 20 miliona eura bonusa od klubova koji su pokazali interes za Dembelea.

Od početka je bilo mnogima jasno da je Sissoko najveći problem u pregovorima s Barcelonom, a španski mediji su objavili da nije prvi put da se ovaj menadžer tako ponaša i bahati.

Naime, on je nekada bio predstavnik i Eduarda Camavinge koji trenutno igra za Real Madrid. Camavinga je tada igrao za Rennais i Sissoko je također postavljao nerealne uslove za svog klijenta, ali je on na vrijeme shvatio o kakvom čovjeku se radi.

Camavingi su prijatelji poručili da Sissoko nije baš najbolji menadžer za njega i da ga se što prije treba riješiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ubrzo nakon toga sadašnji igrač Real Madrida je raskinuo ugovor sa Sissokom i odlučio je da će ga u budućnosti predstavljati njegov brat Celestin što je bio odličan potez jer je uskoro nakon toga prešao u kraljevski klub.

Sissoko je i Camavingi stvorio mnogo problema u Rennaisu, te je manipulisao s njim i pokušao da zaradi što više novca, ali on se uspio na vrijeme izvući iz sve te priče za razliku od Dembelea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Cuda radi Uefalona..ucjenjuje uslovljava pa je onda menadzer kriv..
3 3
Manager
ma ne sikiraj se barcabarac.ba igrat će ba Dembele džaba za Barcu na kraju ;)
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi