Utakmica na rasporedu prekosutra

Koronavirus ne jenjava, odgađa se još jedna utakmica Intera?

Eldar Ganibegović

Inter našeg Edina Džeke sinoć je pobjedom 3:2 nakon produžetaka savladao Empoli i prošao u četvrtfinale Kupa Italije.

Naredna utakmica prvake Italije očekuje već za dva dana kada u 23. kolu Serije A dočekuju ekipu Venezije, no vrlo lako bi se moglo desiti da se taj susret na Giuseppe Meazzi i ne odigra.

Naime, virus COVID-19 pokosio je osam igrača i šest članova stručnog osobolja Venezije i utakmica bi mogla biti odgođena.

Novo pravilo Serije A kaže da ukoliko ekipa ima devet pozitivnih igrača, utakmica mora biti odgođena.

Podsjetimo, Interu je početkom godine odgođeno i gostovanje kod Bologne, nakon što je domaći tim pokošen koronom. Igrači Intera i sudijska trojka su se pojavili na terenu, no domaćina nije bilo i utakmica se morala otkazati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 2022. godini Inter igra sjajno i do sada je ostvario tri pobjede u četiri utakmice. U ligi su savladali Lazio i remizirali s Atalantom, osvojili su trofej Superkupa  Italije nakon pobjede protiv Juventusa u produžecima (2:1), a kao što smo već rekli, nakon produžetaka je iz Kupa izbačen Empoli.

Inter je trenutno prvi na tabeli Serije A s 50 bodova, dva više od drugoplasiranog Milana i utakmicom više od svog gradskog rivala s kojim se sastaje šestog februara u derbiju 24. kola Serije A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.