Faula nije bilo ni na vidiku

Cirkus u Španiji: Kroos ostao u šoku jer je dobio žuti karton, a onda se oglasio na Twitteru

Endin Čaušević

Real Madrid je uz dosta muke sinoć savladao Elche i plasirao se u četvrtfinale Kupa kralja.

Kraljevski klub je na gostovanju pobijedio Elche tek nakon produžetaka sa 2:1 i uspio se nekako plasirati u narednu rundu.

U Elcheu smo gledali sinoć produžetke nakon što u regularnom dijelu meča nije bilo golova, a domaći su u 103. minuti šokirali Kraljeve i uspjeli su da povedu sa 1:0 golom Verdua.

Ipak, Real je u drugom produžetku došao do preokreta. Prvo je Isco pogodio za 1:1 u 108. minuti, dok je junak gostiju bio Eden Hazard koji je pet minuta prije kraja meča zabio pogodak za konačnih 2:1.

No, jedan od detalja koji je obilježio sinoćnji meč desio se u 78. minuti kada je Toni Kross dobio žuti karton.

Sudija Vazquez je dao žuti karton Kroosu nakon što je svirao prekršaj nad jednim igračem Elchea, a njemački veznjak bio je u šoku što je to uopšte faul jer nije imao kontakt s protivnikom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos je bio posebno iznenađen kada je dobio žuti karton i pokušao je objasniti sudiji da uopšte nije dirao igrača Elchea, ali to je bilo uzalud. Nakon meča Kroos se oglasio i na Twitteru gdje je objavio video, te ironično poručio: "Žuti karton, pa naravno".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.