"Odigram loše, dam gol i proglase me za igrača utakmice"

Benzema otvorio dušu

"Odigram loše, dam gol i proglase me za igrača utakmice"

Eldar Ganibegović

Nakon odlaska Cristiana Ronalda Karim Benzema isprofilisao se u glavnog igrača Real Madrida.

Francuz je ove sezone na 27 utakmica postigao 24 gola i upisao devet asistencija, a prije nekoliko dana u Saudijskoj Arabiji s Kraljevima je proslavio trofej španskog Superkupa.

U izjavi za španske medije govorio je o današnjem tumačenju fudbala i istakao da mu se ne sviđa kako se to radi.

"Više se ne gleda koliki doprinos fudbaler da na terenu. Zanima nas samo je li dao gol ili nije. U skladu s tim ga naredni dan smatramo najboljim igračem utakmice", rekao je Benzema i dodao:

"Dešavalo mi se da odigram loš meč, a onda postignem pogodak i proglase me igračem utakmice. Ne dopada mi se takvo tumačenje fudbala."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid danas igra utakmicu osmine finala Kupa Kralja protiv Elchea, a Karim Benzema će preskočiti ovaj meč, jer ga Carlo Ancelotti planira odmoriti.

Inače, Benzema je trenutno prvi strijelac Primere sa 17 pgoodaka, a drugi je igrač s najviše asistencija - sedam. Više od njega ima samo Trejo koji je u ekipi Rayo Vallecana asistirao devet puta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
To je zato što igraš za pogani klub kojem pomaže savez i država.Tako ti je to kralju moj.Da igraš negdje drugdje ne bi se čulo za tebe jer si panjina
2 12
trzac
Pa Ronaldo na tome obitava godinama. Bude igrac manje cijelu utakmicu, da gol iz penala, medijska masinerija koju Real ima iza sebe ga digne u nebesa.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti