Hvalio bivšeg trenera

Pjanić otkrio ko je najbolji trener s kojim je radio: "S njim sam napravio velike korake"

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić dao je intervju u kojem se dotakao bivšeg kluba Juventusa i trenera Massimiliana Allegrija.

Pjanić je imao dosta uspješan period u Torinu gdje je igrao za Juventus, a odlazak u Barcelonu pokazao se kao pogrešan potez. Trenutno je posuđen Bešiktašu, iako se često povezuje sa povratkom u redove Stare dame. Pogotovo je bio povezivan sa Juventusom kada se na klupu vratio Massimiliano Allegri, kojeg Pjanić smatra najboljim trenerom s kojim je imao priliku da sarađuje.

"Allegri je najbolji trener kojeg sam ikad imao. Napravio sam velike korake s njim. Učinio me jačim igračem pokazavši mi kako da na nogomet gledam na drugi način. Savršeno smo se razumjeli. Tri godine s njim bile su fantastične. Osvojili smo sve s Juveom, čak došli i do finala Lige prvaka. Iako nismo uspjeli da osvojimo Ligu prvaka, bilo je to nezaboravno iskustvo", rekao je Pjanić, dodavši kako je Juve bio poseban tim u tom periodu.

"Bili smo sjajan tim sa odličnim trenerom".

Pohvale nije štedio ni za Luisa Enriquea, koji ga je trenirao u Romi.

"On je bio taj koji me pod svaku cijenu želio u Italiji. Vidio sam nešto posebno u njemu. Iako smo, nažalost, radili samo jednu sezonu zajedno, bila je to sjajna godina. Čak su i Sarri i Spalletti dva velika trenera".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju je Pjanić objasnio kako smatra da je stvar poštovanja naučiti jezike zemalja u koje ideš igrati:

"Da bi bio veliki igrač moraš biti i velika osoba. Uvijek ću se zahvaliti roditeljima na ljubaznosti i na obrazovanju koje su mi dali. Govorim mnoge jezike jer mislim da je to oblik poštovanja prema zemlji u kojoj igraš. Kad sam bio u Francuskoj, Italiji i Španiji naučio sam njihove jezike jer sam u tim zemljama i moram znati njihove jezike. Mogu biti odličan nogometaš, navijači me mogu prepoznati na ulici, ali ja sam čovjek kao i svi ostali. Nisam drugačiji od drugih. U životu je najvažnije imati poštovanje prema ljudima koji tebe poštuju".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.