Trener Kraljevskog kluba

Real se provukao kroz iglene uši, a Ancelotti onda opleo po čelnicima španskog fudbala

E. Ganibegović

Real Madrid se sinoć provukao kroz iglene uši i izborio plasman u četvtfinale španskog Kupa kralja.

U dosta uzbudljivom meču Realu je trebalo 120 minuta da savlada Elche, a junak je Eden Hazard. 

Iskusni Marcelo morao je van terena u prvom produžetku. Dobio je crveni karton u 102. minuti, a samo minut kasnije Elche stiže do vodstva. Zabio je Gonzalo Verdu za 1:0.

Nije dugo trajalo slavlje domaćeg tima. Isco je u 108. minuti skrenuo udarac Ceballosa i lopta je završila u mreži za 1:1.

Četiri minute prije kraja produžetka Kraljevi dolaze do pobjede. Eden Hazard bježi odbrani Elchea, zaobilazi golmana i zabija za pobjedu od 2:1 i prolazak Reala u četvrtfinale.

Nakon utakmice paljbu po vladarima španskog fudbala osuo je trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

"Raspored je besmislen i mora da se promijeni. Čelnici Fudbalskog saveza Španije moraju da shvate šta rade", rekao je Ancelotti pa dodao junacima Iscu i Hazardu:

"Ova utakmica bi mogla mnogo toga promijeniti što se tiče njih. Možda su i do sada trebali više igrati, ali prošlost ne možemo mijenjati. Sada znam da mogu računati na njih".

Real Madrid će narednu utakmicu igrati ponovo protiv Elchea i to u Primeri, a u četvrtfinalu Kupa kralja sastat će se s Athletic Bilbaom koji je sinoć izbacio Barcelonu.

"

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.