Plemići bolji od Neretvanca

Zrinjski pobjedom otvorio pripreme

Edmir Škorić

U Međugorju su danas prijateljski meč odigrali Zrinjski i Neretvanac, a tim Sergeja Jakirovića slavio je s 2:1.

Lider Premijer lige BiH već nekoliko se dana intenzivno sprema za nastavak sezone, a danas je počeo i sa kontrolnim utakmicama. Rival na startu bio je Neretvanac iz Opuzena. Bila je to dobra provjera i na kraju pobjeda Plemića, možda i teže od očekivanog.

Neretvanac je prvi došao do gola sredinom prvog dijela. Oni su iz kontre kaznili promašaje Mostaraca i poveli s 1:0, a gol je postigao Patrik Bošnjak.

Do kraja prvog dijela Zrinjski dolazi do gola, a pogodio je mladi i talentovani Matej Šakota, da bi u nastavku Zrinjski postigao još jedan gol za pobjedu. Karlo Kamenar je u 60. minuti postavio konačnih 2:1.

Plemiće u januaru čekaju još dvije provjere. Za četiri dana će snage odmjeriti s Jadranom iz Ploča, a 29. s Croatijom iz Zmijavaca.

Nakon turnira u Gabeli koji će se igrati petog i šestog februara, gdje će im mogući protivnici biti domaći GOŠK, Tuzla City i Neretva, dogovorene su utakmice s Krupom devetog februara i Igmanom iz Konjica tri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalka je 19. februara, a protivnik će im biti Leotar iz Trebinja. Ta utakmica najvjerojatnije se igra u Mostaru. Sedam dana kasnije krenut će i Premijer liga, a HŠK Zrinjski će pohod na titulu nastaviti utakmicom kod Rudara u Prijedoru.

Podsjetimo, Zrinjski je nakon 19 odigranih kola prvi na tabeli s 48 bodova, čak 12 više od drugoplasiranog Tuzla Cityja i bit će pravo čudo ukoliko ne osvoje titulu prvaka Bosne i Hercegovine koju brani banjalučki Borac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.