Šulenta: Jakirović je bio glavni kandidat za selektora BiH, hvala Bogu odabrao je Zrinjski

Odlični stručnjak produžio saradnju s Plemićima

Šulenta: Jakirović je bio glavni kandidat za selektora BiH, hvala Bogu odabrao je Zrinjski

A. Čaušević

Za Sergeja Jakirovića se može reći da je donio blagu revoluciju u klupski bh. fudbal. 

Pod vodstvom Jakirovića je odigrao impresivnu polusezonu sa oborenim nizom rekorda. Titula je praktično već u sefu te Plemići mogu početi hladiti slavljenički šampanjac.

Perspektivnog stručnjaka je u svojim redovima želio i Dinamo, ali je on odlučio ostati na klupi višestrukog prvaka BiH.

Da stvar bude bolja za Zrinjski danas je stiglo i produženje saradnje do 2024. godine. Svoje oduševljenje zbog toga nije krio i dopredsjednik mostarskog kluba Danko Šulenta.

"Ovdje imamo glavnog igrača, kapetana parade, od kojeg puno očekujemo i u budućnosti. Dobili smo ono i što smo tražili koji je 24 sata posvećen nogometu i HŠK Zrinjski. Identicifirao se sa klubom, mogu ga smatrati pravim dijelom klubom.

"Iznimno smo zadovoljni što smo se uspjeli odhrvati velikanu ovih prostora, GNK Dinamo, i što je trener ipak prepoznao da ovdje ima šta napraviti i pokazati te razvijati karijeru."

"Siguran sam da će doći vrijeme da će preuzeti Dinamo ili neki drugi klub, ili neku reprezentaciju iz našeg podneblja. Znate da je bio i najozbiljniji kandidat za reprezentaciju BiH, hvala Bogu pa je odabrao Zrinjski."

"Želim mu da nastavi raditi kao do sad. Bolje ne mora jer i ovo što je pokazao je dovoljno za jedan veliki iskorak u bh. nogometu", kazao je Šulenta.

Dodajmo i to da u novi ugovor između Jakirovića i Zrinjskog nije umetnuta otkupna klauzula.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Moj Šulenta nije on odabrai zrinjski ,nego ga nisu odabrali za selektora i zato ne dipr.inace bi volio da je selektor cuse nego ovaj tuta bugarin.
5 4
Zeljo4life
Lako je tuđim .urcem gloginje mlatiti! U prevodu : lako je našim parama upravljati i dovoditi trenere i pojacanja. Ali ovo je BiH tako da je sve moguće i dozvoljeno.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi