Foto - EPA

'Sporazum o nenapadanju'

Perez i Laporta pružili ruke za nevjerovatan pakt Reala i Barcelone

M. Šljivak

Španski velikani Real Madrid i Barcelona postigli su zanimljiv sporazum.

Kako navodi španski list Marca, predsjednici klubova Florentino Perez i Joan Laporta, dogovorili su pakt koji je zaustavlja neprijateljstvo u sportskom segmentu.

Dva predsjednika su pružili ruke i postigli su verbalni sporazum o međusobnom poštovanju igrača koji su pod ugovorom.

Perez i Laporta su se navodno dogovorili da neće 'napadati' na igrače iz suprotnog tima, ako on ima važeći ugovor.

Ovaj dogovor ne važi za fudbalere kojima ističe ugovor i on će moći da ode iz jedne u drugu ekipu bez da je riječ prekršena.

Na ovaj potez su se čelnici klubova odlučili zbog konstantnih priča o transferima između Reala i Barce, ali na njih ćemo očigledno sačekati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klubovi također nastavljaju lov na brojne fudbalske zvijezde i tu neće biti džentlmentskih poteza, no zajedno će graditi ideju o kreiranju Superlige.

Barcelona i Real su uz Juventus još uvijek zagovornici odvajanja od UEFA i vidjet ćemo hoće li planovi koje imaju zaživjeti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.