Glavni dio priprema

Sarajevo će u Antaliji imati pet rivala i jako zahtjevnih utakmica

Edmir Škorić

Prije dvije sedmice Fudbalski klub Sarajevo startao je s pripremama za nastavak sezone.

Kao i u većini bh. timova, tako je i u Sarajevu bilo dosta promjena i to u svim segmentima. Između ostalog, stigao je na klupu makedonski stručnjak Aleksandar Vasoski, a klub je pojačan s nekoliko zvučnih imena kao što su Nihad Mujakić, Asmir Suljić ili Adnan Šećerović, s tim da se na Koševu očekuje još pojačanja.

Bordo tim je pripreme počeo u Sarajevu, zatim se 19. januara preselio u Ljubuški gdje će odigrati dvije pripremne utakmice (jedna je već odigrana op.a), a za 30. januar zakazan je put u Antaliju gdje će nastaviti pripreme.

Prije polaska u Antaliju, ostaje još provjera protiv Gruda sutra.

Danas je postalo poznato protiv kojih timova će u Turskoj Sarajevo odmjeriti snage.

Prvi protivnik bit će danski Horsens 2. februara. Zanimljivo da se radi o klubu na čijem golu je nekadašnji golman Sarajeva Matej Delač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petog februara Sarajevo će igrati protiv Pelicansa (Šri Lanka), četiri dana kasnije (9. februar) protiv austrijskog Kapfenberga, 11. februara protiv Nasaf Qarshija (Uzbekistan), a 14. februara u posljednjoj provjeri protiv urkajinske ekipe Kolos Kovalivka.

Bordo tim je prvi dio sezone okončao na četvrtom mjestu sa 28 bodova, a u drugi dio sezone ući će gostovanjem u Trebinju kod Leotara krajem februara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.