Zabio je hat-trick Sarajevu na Koševu, a sada je ispisao historiju svoje reprezentacije

Senzacija na Afričkom kupu nacija

Zabio je hat-trick Sarajevu na Koševu, a sada je ispisao historiju svoje reprezentacije

E. Ganibegović

Dogodila se još jedna senzacija na Afričkom kupu nacija.

Gambija je u četvrtfinalu smotre najboljih afričkih reprezentacija.

Ne bi to bilo ništa čudno da ova reprezentacija u takmičenje nije ušla iz predkvalifikacija, da nije debitant i da nije trenutno 150. reprezentacija na FIFA-inoj rang listi.

Nakon što su sa sedam bodova kao drugoplasirani prošli dalje u grupi F pored Malija, Tunisa i Mauritanije, pred reprezentativcima Gambije u osmini finala novi izazov je bio Gvineja, koja je važila za blagog favorita danas.

Na kraju su slavili s minimalnih 1:0 i to pogotkom Muse Barrowa.

Krenimo redom. Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 39. minuti i to pred golom Gambije. Bayo je primio jednu loptu, šutirao, ali golman naših današnjih junaka brani.

Oglasi

U sami smiraj prvog poluvremena u šansi se nalazi Barrow, ali šutira pored gola Gvineje.

Drugu šansu je ipak iskoristio. U 71. minuti Bobb mu je poslao sjajnu loptu, a on je proslijedio iza leđa Keite. Pogodak Barrowa pogledajte klikom OVDJE

Šest minuta kasnije Gvineja je proslavila izjednačenje, ali uzalud. Zbog ofsajda je poništen pogodak Ibrahima Contea. Tri minute prije kraja utakmice Gambija je ostala s igračem manje nakon što je Njie dobio drugi žuti karton, ali izdržali su do kraja i izborili mjesto među osam najboljih. U četvrtoj minuti nadoknade isključen je i Conte kod Gvineje zbog drugog žutog kartona.

Junak Gambije Musa Barrow dobro je poznat i fanovima fudbala u našoj zemlji. Naime, u poznatoj pobjedi Atalante od 0:8 na Koševu protiv Sarajeva u revanš utakmici 2. pretkola Evropske lige 2018. godine, ovaj fudbaler je postigao hat-trick.

Gambija će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča Kamerun - Komori koji je na rasporedu večeras od 20 sati. 

Ranije su se već u četvrtfinale plasirali Burkina Faso i Tunis.

Afrički kup nacija, osmina finala:

Gambija - Gvineja 1:0 (Barrow 71')

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije