Šta se dešavalo na ulicama Mostara: Ultrasi dočekali Horde Zla, automobil povrijedio jedno lice

Oglasili se iz MUP-a HNK

Šta se dešavalo na ulicama Mostara: Ultrasi dočekali Horde Zla, automobil povrijedio jedno lice

S. Mlaćo
Prijateljski meč između Ljubuškog i Sarajeva nije mogao proći mirno.

Na meč u Ljubuški doputovali su navijači bordo tima, a sredinom istog nepoznate osobe su počele da uništavaju njihove automobile. Tada je nastao haos, a čuli su se i pucnjevi od mještana kraj stadiona Babovac.

Neredi su nastavljeni u Mostari gdje su navijači Zrinjskog odlučili da napadnu simpatizere bordo kluba.

Više lica je privedeno, a danas su se zvaničnim saopštenjem oglasili iz MUP-a HNK te detaljno opisali dešavanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

”22.01.2022.godine u 16,25 sati PU Mostar je obaviještena da je došlo do navijačkih nereda na području Ljubuškog , te da u Mostaru na lokalitetu Balinovac kod hotela Bevanda ima veće grupa „Ultrasa“. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i zatekli oko 70 maskiranih navijača „Ultrasa“ koji su čekali navijače FK „Sarajevo“ i koji su se oglušili na Naredbe ovlaštenih službenih lica. U tom trenutku , naišla su tri vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ , a koje odmah raznim predmetima napadaju „Ultrasi“ kojom prilikom je jedno od ovih vozila od zada udarilo jednog navijača „Ultrasa“  i nakon čega su se vozila dala u bijeg. Povrijeđeno lice je M.D.(2004) iz Mostara a konstatovane su mu lakše tjelesne povrede. Vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ su se dala u bijeg, gdje patrola policije u Ul.k.P.K IV sustiže dva vozila sa oko desetak lica koji su tom prilikom oštetili službeno policijsko vozilo i nastavljaju da bježe da bi ih, na području Bijelog polja policijska patrola sustigla i zaustavila. Tri lica su tom prilikom lišena slobode E.T.(1987), S.T.(1983) i E.M.(1988) svi iz Sarajeva. Daljnjim operativnim radom , pripadnici policije su u Ul. Braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je učestvovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode lica A.M.(1997), I.DŽ.(1993), A.Đ.(1996), F.H.(1996) i N.D.(1998) , svi iz Sarajeva. Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R.Z.(1999) i M.T.(1995) oba iz Mostara a operativnim radom i radeći na prepoznavanju lica koja su učestvovala u navijačkim neredima , pripadnici policije su pronašli lica: L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru , zatim lica M.A.(1993), T.N.(1999), F.I.(1997) i I.P.(1996), svi iz Mostara kojima su izdati prekršajni nalozi”, stoji u saopštenju Mup-a na zvaničnoj stranici.

Treba istaći da su se nakon meča oglasili iz HNK Ljubuški, ali ne i iz FK Sarajevo, te HŠK Zrinjski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

abdulah
Uje htjele hinjski, tipično za svinjski.
24 4
foux87
"L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru" baš je glupo biti ultras iz Mostara...
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi