Raj ipak nije raj

Prva od pet pariških zvijezda već spakovala kofere: Izbor kluba je potpuno iznenađenje

Admin Čaušević

PSG je prema mnogim ljetos formirao istinski fudbalski dream-team, ali izgleda da raj u Parizu ipak nije raj. 

Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos i Geroginio Wijnaldum su spektakularno predstavljeni pariškoj publici.

Međutim, prva od pet zvijezda koje su pristigle ljetos već mijenja sredinu, te je spreman i tražiti od PSG-a da ga pusti.

Kako sada stvari stoji prvi koji će otići je Wijnaludum pa će njegova avantura u Gradu ljubi trajati nešto duže od šest mjeseci.

Mauricio Pochettino daje prednost nekim drugim igračima. Marco Verratti, Danilo Pereira, Ander Herrera i Leandro Paredes imaju prednost nad reprezentativcem Nizozemske.

Iz Engleske stižu vijesti da Wijnaldum prelazi u Arsenal što na neki način predstavlja veliko iznenađenje ozbirom na razliku između pariških Svetaca i londonskih Topnika.

Odlični veznjak je većinu karijere proveo u Engleskoj, s Liverpoolom je osvojio Premiership i Ligu prvaka te ne bi imao problema sa adaptacijom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenela užurbano traži kvalitetnog veznjaka i Mikel Arteta bi Wijnaldumu sigurno pronašao mjesto u startnih 11.

Topnici igraju jednu od boljih sezona u posljednje vrijeme, u aktivnoj su borbi za plasman u Ligu prvaka te dovođenje Nizozemca bi sigurno povećalo šanse da uspiju u zacrtanoj misiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.