FOTO: FK Sloboda/facebook

Tuzlanski klub potvrdio

Nemanja Dragutinović novi fudbaler Slobode · Zvanično

Haris Zilić

Mladi fudbaler Nemanja Dragutinović danas je i zvanično potpisao ugovor sa FK Sloboda.

Kao što je naš portal pisao jučer Dragutinović se pojavio na treningu tima sa Tušnja, a danas je saradnja ozvaničena, potvrdili su iz FK Sloboda.

"Dvadesetdvogodišnji Nemanja Dragutinović je novi fudbaler Fudbalskog kluba „Sloboda“. Sa Dragutinovićem je potpisan ugovor u trajanju od 18 mjeseci, odnosno do kraja takmičarske 2022./2023. sezone.

"Sretan sam zbog dolaska u Tuzlu i klub kao što je Fudbalski klub „Sloboda“. Pripala mi je čast što je stručni štab na čelu sa šefom Žižovićem izabrao mene. Velika je odgovornost braniti boje Slobode i ja ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje kroz svaki trening i utakmicu. Želim da ostvarimo klupske ciljeve i vjerujem da ćemo to uspjeti sa armijom navijača koju ovaj klub ima iza sebe“, kazao je Dragutinović koji u Slobodu dolazi iz FK Radnički 1923 iz Kragujevca.

Nemanja Dragutinović je rođen 9. aprila 1999. godine u Zvorniku. Pokriva pozicije krilnog i centralnog napadača. Tokom svoje karijere je nastupao za Drinu iz Zvornika, Mladost DK, Novi Pazar i već pomenuti Radnički 1923 iz Kragujevca. U prošloj polusezoni srbijanske Super lige je nastupio u 13 utakmica. Upisao je jednu asistenciju. Jedan nastup je upisao u Kupu Srbije", stoji u saopštenju FK Sloboda, gdje je navedena i izjava mladog Dragutinovića nakon potpisa ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.