Žižović govorio o odlascima, Obradoviću, ambicijama...

Sloboda počela sa radom

Žižović govorio o odlascima, Obradoviću, ambicijama...

Nogometaši Slobode danas počinju sa radom.

Mladen Žižović će obaviti prozivku, a prethodno je šef struke Tuzlaka govorio za medije.

Danas ćemo odraditi prvi trening. Prvi dio ćemo odraditi ovdje, a nakon desetak dana planiran je odlazak u Medulin. Nadam se da ćemo se dobro spremiti za prvenstvo i Kup. Želimo ove polusezone napraviti jedan mali iskorak, iako nemamo pritisak što se tiče kluba. Imamo sportski pritisak, želimo pokazati da rezultati nisu plod slučajnosti“, kazao je Žižović.

Prvi prijateljski meč Sloboda će odigrati protiv BFK Simm Bau, a govorio je Žižović i o igračkom kadru.

“Eldaru Hasanoviću je istekao ugovor, a kapiten Beganović je potpisao za Muru. Ostali igrači su na raspolaganju“.

Jasno je govorio o ciljevima.

Oglasi

“Želimo gornji dio tabele, jer se Sloboda prethodne dvije sezone grčevito borila za opstanak. Sada smo i u četvrfinalu Kupa. Tvrd orah smo svima, a ako nam se ukaže prilika za nešto više, nećemo je propustiti. Prve dvije pozicije su već rezervisane, a ostaju ove dvije. Mi smo malo u zaostatku“.

Kapiten Beganović se odlučio za Muru.

“To je veliki udarac za ekipu. Bio je kapiten, standardni igrač i bićemo oslabljeni. Ugovor mu je isticao na ljeto, pa je klub iskoristio sada situaciju. I sam Amar je izrazio želju da promijeni sredinu“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Slobodom se povezuje i Marko Obradović.

“Sloboda je mamac za igrače, to nam godi. Igrači se raspituju za stanje u Slobodi i to je dobro. Ima igrača s kojima sam igrao i ostao u kontaktu. Sa Markom se čujem, njemu je prioritet inostrani angažman, te mislim da je u ovom momentu realnije da ode u inostranstvo. Ako bude dolazio u BiH, rekao je da mu je Sloboda na prvom mjestu. To nam treba biti pozitivan primjer kako ljudi sa strane gledaju naš klub“, dodao je Žižović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
Niko niko samo Sloboda!!!
6 4
SenadSadikovic
Žiža, sastavi nam dobar a pojeftin roster. Forza!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi