Ostvarili kvalifikacionu normu za Zimske olimpijske igre

Spremite se za nastavak "Ledene staze": Nakon Jamajke u Peking nam stiže novi "egzotični" bob tim

Haris Zilić

Igre u Pekingu će biti posebne što se tiče i bob takmičenja.

Nakon Jamajke učešće je potvrdila i još jedna država sa Kariba, a riječ je o Trinidadu i Tobagu.

Ova otočna država će imati bob dvosjed u Pekingu, a činit će ga Axel Brown i Andre Marcano, a trener tima je Mikel Thomas.

Trinidad i Tobago se tako nakon 20 godina i Olimpijade u Salt Lakeu vraća na bob staze, a Peking su izborili obaranjem kvalifikacione norme.

Priča o bob timu sa Jamajke i kultni film "Ledena staza (Cool Runnings)" u narednim godinama dao je veliki motiv "egzotičnim" državama da se pojavljuju na ledenim olimpijskim stazama, pa je tako pored Jamajke Trinidad i Tobago oformio bob tim, gdje ovaj sport postaje sve popularniji.

Iako nemaju led i snijeg pomenute države imaju sjajne atletičare sprintere čija snaga i brzina dosta pomažu na startu bob utrke.

Pored Jamajke i Trinidada i Tobaga u narednim godinama na ledenim olimpijskim stazama mogli bi gledati i bob tim sa Barbadosa, što bi bio šlag na tortu ove nevjerovatne sportske priče.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.