Kinezi prelijepom animacijom najavili sportove na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
FOTO: EPA

Sjajan najavni video

Kinezi prelijepom animacijom najavili sportove na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

H. Zilić

Ostalo je još osam dana do početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Igre će biti otvorene 4. feburara, a zatvaranje je zakazano 20. feburara.

Kinezi su se maksimalno potrudili u organizaciji Zimskih olimpijskih igara. Borilišta su spremna za najbolje sprotiste svijeta u zimskim sportovima, kao i prateći sadržaji.

Ovo bi prema najavama mogle biti jedne od najboljih Zimskih olimpijskih igara koje su održane.

U Pekingu će se sportisti takmičiti u 15 sportova, a to su: alpsko skijanje, biatlon, bob, skijaško trčanje, karling, umejtničko klizanje, ski freestyle, hokej na ledu, sankanje, nordijska kombnacija, brzo klizanje na kratkim stazama, skeleton, ski skokovi, snowboard i klizanje na dugim stazama.

Domaćini su kroz sjajan video i prelijepu animaciju najavili sportove u Pekingu.

Ovome dodajmo da će na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu učestvovati i Bosna i Hercegovina i to sa šest takmičara u tri sporta.

U skijaškom trčanju će nas predstavljati Sanja Kusmuk i Strahinja Erić u alpskom skijanju će boje naše države braniti Elvedina Muzaferija, Esma Alić i Emir Lokmić, dok ćemo i u sankanju također imati predstavnika, a riječ je o Mirzi Nikolajevu.

Elvedina Muzaferija i Mirza Nikolajev su u tekućoj sezoni osvajali bodove u Svjetskom kupu, nalaze su u dobroj formi pa i u Pekingu očekujemo dobre rezultate.

Ukupno će u Pekingu nastupiti 2.864 sportista iz 91 države, a u odnosu na Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu 2018. godine u Pekingu ćemo gledati i predstavnike Američke Samoe, Haitija, Perua, Saudijske Arabije, Trininada i Tobaga te Djevičanskih Ostrva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi