Hodžić (desno)

Željezničar sutra igra prvi pripremni meč

Hodžić stigao na Grbavicu, propao dolazak Stevanovića · Saznajemo

Samir Mlaćo
FK Željezničar će u narednim danima dobiti novo pojačanje.

Naime, na Grbavicu je stigao talentovani mladi vezista Armin Hodžić (21) koji je u našoj zemlji nosio dres Slobode, a u jednom duelu ova dva tima postigao je i pogodak na Grbavici nakon samo par minuta provedenih na terenu (2:2).

Nedugo nakon igranja u seniorskom timu Tuzlaka dobio je ponudu iz Španije, tačnije ekipe Alcorona.

Nije sve išlo po planu, s obzirom da španski tim nije ispoštovao svoje ugovorne obaveze pa je Hodžić odlučio krenuti u nove izazove.

Našao se na meti nekoliko premijerligaša, a na kraju se odlučio na dolazak na Grbavicu.

Danas je trenirao sa Plavima i uskoro će potpisati vjernost Željezničaru.

Treba istaći da od dolaska iskusnog Alena Stevanovića neće biti ništa. Iako je sve bilo dogovoreno, u posljednji čas Stevanović je promijenio uslove, te je dogovor propao.

Stevanović je posljednji angažman imao u Bugarskoj, a nastupao je i u Poljskoj, Koreji, Italiji, Srbiji... Sa 18 godina bio je i član slavnog Intera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar su do sada pojačali Semir Štilić, Edin Cocalić, Benjamin Šehić i Marin Galić koji je već na prvim treninzima 'pobrao' simpatije stručnog štaba.

Sutra izabranici Edisa Mulalića igraju svoj prvi pripremni meč, a rival je FK Baton, klub iz Sarajeva. Priliku će dobiti i igrači na probi o kojima stručni štab još uvijek nije donio odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.