Spas za Željezničar iz Hrvatske? Konkretna ponuda na stolu, šta će reći Skupština
Željezničar zanimljiv građevinarima iz Hrvatske

Poslovni subjekt za organizaciju izvedbe projekata za zgrade

Spas za Željezničar iz Hrvatske? Konkretna ponuda na stolu, šta će reći Skupština

E. Škorić

Na adresu Fudbalskog kluba Željezničar javili su se iz "JG-Projekti" s ciljem za strateško partnerstvo i ulazak u klub.

Iz hrvatske kompanije sa sjedištem u Zagrebu izrazili su želju da sačine ugovor o pozajmici financijskih sredstava u kojem bi se detaljno definisali budući poslovni odnosi, a spremni su i dati prvu tranšu u iznosu od pet miliona KM od kojih sredstava bi se isplatile najprioritetnije obaveze kluba iu oslobodila imovina od tereta i hipoteka.

Novačana sredstva bi bila uplaćena naredni dan nakon održavanja skupštine i smanjenja broja članova te imenovanje novih članova.

Takođe, navedeno je da bi druga tranša novčane pozajmice u iznosu od 3,5 miliona KM bila prebačena tri mjeseca nakon prve tranše, a treća tranša bi bila prebačena tri mjeseca nakon druge tranše, takođe u iznosu od 3,5 miliona KM.

Sva sredstva od ukupno 12 miliona KM bi bila transferisana u roku od šest mjeseci.

Iz kompanije se obavezuju da će Željezničaru obezbijediti najsavremeniji kamp za trening sa najmodernijim fitnes i medicinskim tretmanima i spravama posljednje generacije. Obavezuju se i da će izgraditi novi stadion-arenu potpuno natkrivenu, na lokaciji postojećeg stadiona sa terenom i drugim sadržajima iz kojih se klub u narednom periodu može finansirati i održavati poslovanje. Ovakva vrsta moderne arene bi bila prva u BiH ali i u regiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je ponuda stigla 24. decembra, dan nakon ostavke Nazifa Hasanbegovića, a potpisuje je Saida Mavra, direktor hrvatske kompanije. Očekuje se da se na Skupštini kluba donese konačan odgovor.

Ko su JG-Projekti?

Poslovni subjekt JG-PROJEKTI d.o.o. registrovan je za djelatnost Organizacija izvedbe projekata za zgrade (41.10). JG-PROJEKTI d.o.o. je u privatnom vlasništvu. Temeljni kapital poslovnog subjekta financiran je 100% domaćim kapitalom, a u prethodnom razdoblju nije mijenjao iznos temeljnog kapitala. JG-PROJEKTI d.o.o. je 2020. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 131.846.399,00 kn (oko 34 miliona KM) što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 118.859.354,00 kn u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 12.987.045,00 kn. Poslovni subjekt je tokom posljednje dvije godine poslovao s dobiti. JG-PROJEKTI d.o.o. je u 2020. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 850.868,00 kn dok je ostvarena neto marža iznosila 0,65%. Poslovni subjekt JG-PROJEKTI d.o.o. u 2020. nije povećavao ni smanjivao broj zaposlenih, a imao je 1 zaposlenika.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
HNK ŽELJEŠČAR!
21 34
Ghost_Rider_1994
...a imao je 1 zaposlenika. Ljudi sebe pravno opisu kao mafiju, pa ko je ovdje lud?!
25 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti