FK Sloboda iskoristio sve greške FK Željezničar i osvojio bod na Grbavici

Remi starih rivala

FK Sloboda iskoristio sve greške FK Željezničar i osvojio bod na Grbavici

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je na Grbavici u 5. kolu Premijer lige BiH ugostio tuzlansku Slobodu, a na kraju je meč završen bez pobjednika (2:2).

Željo je ofanzivno krenuo od prve minute. Pokušali su Plavi na otvaranju meča doći do gola, a nakon nekoliko dobrih pokušaja u 18. minuti mreža Slobode se zatresla. Pogodio je Jadranko Bogičević za 1:0.

Potom je Željo imao još nekoliko pokušaja, a kako nisu zabili, Sloboda iz prvog izleta pred gol dolazi do gola. Majstorski iz slobodnjaka za goste iz Tuzle pogađa Samir Bekrić za 1:1.

Plavi zatim preko Krpića pogađaju stativu, napadi nisu stali ni dalje, a sve se isplatilo u prvoj minuti nadoknade. Damir Sadiković je fantastično iz slobodnjaka pogodio za 2:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Na početku drugog dijela gosti su tražili penal smatrajući da je Bogičević igrao rukom u svom šesnaestercu. Željo se u nastavku odlučio da čuva prednost no kako se bližio kraj bilo je jasno da u redovima domaćina nešto ne štima.

Zato je Sloboda u 70. minuti ozbiljno zaprijetila još jednom preko Bekrića. Opalio je ponovo po lopti, ali je Erić odbranio.

Mnogo skromnija igra Plavih u drugom dijelu  gostima je omogućila da dođu i do drugog gola. Armin Hodžić samo što je ušao pogađa u 80. minuti za izjednačenje rezultata na 2:2.

Željo je do kraja pokušao da dođe do gola i pobjede. Krpić je imao najbolju šansu u 90. minuti, no njegov šut odlazi tik pored stative. Ostalo je 2:2 iako su gosti u samom finišu imali dobru priliku za puni plijen. 

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Željezničar - Sloboda 2:2 (Bogičević 18', Sadiković 45+1' / Bekrić 30', Hodžić 80')

Željezničar: Erić, Stevanović, A. Zec, Krpić, E. Zec, Stanić, Bogičević, Sadiković, Veselinović, Bojo, Osmanković.

Sloboda: Lakić, Jusić, Pršeš, Smajić, Bekrić, Ivetić, Ristić, Maksimović, Al. Bekić, Muratović, Martelat.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasko91
Koja govna zapnu protiv želje,a puste svim hercegovačkim klubovima,ma mrš ispali dabogda !
1 46
GaazziiJAAA
Novo pravilo u utakmicama na Grbavici:PENAL za GOSTA je SAMO U SLUCAJU DA DOMACI IGRAC U SVOM KAZNENOM PROSTORU DRZI LOPTU SA SVIJE RUKE, NAJMANJE 3 SEKUNDE...Sve ostalo je SLOBODNO SUDIJSKO UVJERENJE...Nekim cudom UVIJEK U KORIST ŽELJE..TUŽNO JE SVE OVO..
43 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi