Krenulo se s optužbama

Nije moglo bez skandala: Tek je obukao dres Juventusa, a Vlahovića odmah čeka kazna!

Admin Čaušević

Dušan Vlahović je na svoj 22. rođenan postao fudbaler Juventusa. 

Višednevni intenzivni pregovori su pozitivino okončani u petak. Prvo ljekarskim, a zatim i potpisom. Vlahović je postao fudbaler Juventusa.

Sjajni srbijanski napadač je stigao iz Fiorentine za 70 miliona eura koji će biti isplaćeni u naredne tri godine. Menažerska komisija iznosi 11.6 miliona, a eventualni bonusi 10 miliona eura.

Vlahović nije krio oduševljenje potpisom za Juventus to je potvrdio i svojim prvim izjavama kao član torinskog kluba.

"Juventus predstavlja ponos, traidciju i ponos. Ekipa je uvijek na prvom mjestu. Na raspolaganju sam treneru i mojim saigračima", između ostalog je kazao Beograđanin.

Ipak, jedan od najvećih transfera u historiji janarskog prijelaznog roka nije mogao proći bez skandala te se sprema kazna za Vlahovića.

Prema informacijama iz Italije Vlahović je bio pozitivan na koronavirus te je dolaskom u Torino prekršio pravilo o karantinu.

"Svi koji su primili tri vakcine između pozitivnog i negativnog testa mora čekati sedam dana. To su pravila. Ako napusti izolaciju, to je kršenje pravila zbog čega se dobije i kazna", rekao je direktor za javno zdrastvo Kriznog štaba u Toskani, Giorgio Garofalo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Akcija koju smo poduzeli je obavezna, mi smo mirni te smo u četvrtak poduzeli sve potrebne mjere", dodao je on.

Iz ASL-a su poručili da Vlahović nije dobio nikakvo dopuštenje da može doputovati u Torino na ljekarske i potpis zbog čega je i prijavljen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.